Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední ročník

19. 3. 2018

Devátá třída, poslední rok na základní škole. Před námi bylo jedno z našich prvních největších rozhodnutí, po jaké cestě se vydat. Někteří se rozhodli vydat se úplně sami po nové cestě, jiní  na té cestičce zůstali pořád spolu, ale přesto byl vlastně každý sám.

Začali jsme psát svůj vlastní příběh ... psali jsme ho sice už od narození, ale až v téhle v chvíli jsme tu tužku vzali do vlastních rukou. Rozhodnout se, na jakou střední školu vykročit, bylo pro většinu z nás těžké. Někteří už si sice byly na 100% jistí, kam se vydají, ale podle mě jich bylo jen pár.

Mnozí z nás zjistili, že ta cesta, kterou zvolili, jim až tak úplně nesedí a ti další byli docela spokojení. Měla jsem chvíle, kdy mi bylo až špatně z toho, jak jsem se rozhodla a z mojí nově zvolené cesty jsem chtěla všemožnými způsoby utéct - buď si cestu zkrátit, nebo naopak najít nějakou odbočku, zkratku, cestu zpátky na rozcestí ... Potom jsem si ale uvědomila, že jsem vlastně na správné cestě. Přestala jsem se ohlížet zpět, hledat jiné odbočky, které stejně nikam nevedly, a najednou se ta má cesta začala tak nějak vyvíjet, jak jsem si přála. Z trnité a nepohodlné cesty do kopce se pomalu, ale jistě stávala cesta s krásným výhledem na krajinu. Bylo mi fajn.

Tu a tam se objevilo další rozcestí s několika možnostmi, kde jsem se zase měla rozhodnout, kam dál. Můžu říct, že teprve po té nepříjemné cestě, kterou jsem se vydala po našem rozloučení, jsem si začala vybírat cesty podle toho, jak jsem si opravdu přála a ne podle názorů ostatních. Věděla jsem, že když se rozhodnu tak, jak doopravdy chci, teprve potom mi ta cesta bude příjemnější a že budu spokojená.

Samozřejmě, nikdy ta cesta není dokonalá .. občas jsou tu výmoly, sem tam jdu moc rychle z kopce a někdy až moc dlouho do kopce. Pořád ale vím, že ta cesta je správná a že ten příběh si píšu já sama a ne nikdo jiný. Doufám, že i vy jste spokojení a pokud ne - nezapomeňte, že tím, kdo drží tužku v ruce, tím, kdo se rozhoduje na všech možných rozcestích jste jen a jen vy.

Mám vás ráda!!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář